Container afmetingen

Verschillende Containermaten

Containers zijn onmisbaar in de wereld van internationale handel. Ze zorgen ervoor dat we allerlei goederen efficiënt en veilig van A naar B kunnen vervoeren. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je kiezen uit diverse maten en types containers. Laten we eens kijken naar de afmetingen van de meest voorkomende containers.

20-voet Standaard Container (20′ Standard)

Dit is de meest voorkomende containermaat, met afmetingen van ongeveer 6,1 meter lang, 2,44 meter breed en 2,59 meter hoog. Het heeft een capaciteit van ongeveer 33 kubieke meter en kan tot 28.000 kg aan goederen bevatten.

40-voet Standaard Container (40′ Standard)

De 40-voet container is een andere veelgebruikte maat, met dubbele lengte van de 20-voet container. Het heeft afmetingen van ongeveer 12,2 meter lang, 2,44 meter breed en 2,59 meter hoog, met een capaciteit van ongeveer 67 kubieke meter.

40-voet High Cube Container (40′ HC)

De 40-voet High Cube container is vergelijkbaar met de standaard 40-voet container maar heeft een extra hoogte van ongeveer 0,3 meter, waardoor de totale hoogte ongeveer 2,9 meter is. Dit zorgt voor meer volume en is ideaal voor lichte, omvangrijke goederen.

20-voet High Cube Container (20′ HC)

Dit is een variant van de standaard 20-voet container, maar met een extra hoogte van ongeveer 0,3 meter, waardoor de totale hoogte ongeveer 2,9 meter is. Het is geschikt voor goederen die extra hoogte vereisen.

45-voet High Cube Container (45′ HC)

De 45-voet High Cube container biedt nog meer capaciteit, met een lengte van ongeveer 13,7 meter en een hoogte van ongeveer 2,9 meter. Het is ideaal voor het vervoeren van grote hoeveelheden lichte goederen.

10-voet Container (10′)

De 10-voet container is de kleinste standaard containermaat en is geschikt voor kleinere ladingen. Het heeft afmetingen van ongeveer 3,05 meter lang, 2,44 meter breed en 2,59 meter hoog.

Reefer Container

Reefer containers zijn gespecialiseerd in het vervoeren van bederfelijke goederen zoals voedsel en medicijnen. Ze zijn uitgerust met koelinstallaties om de temperatuur te regelen.

Tank Container

Tank containers zijn ontworpen voor het vervoeren van vloeistoffen zoals chemicaliën en eetbare oliën. Ze zijn gebouwd met sterke materialen om lekkage te voorkomen.

Flat Rack Container

Flat Rack containers hebben open zijden en worden gebruikt voor het vervoeren van zware of omvangrijke ladingen zoals machines en voertuigen.

Open Top Container

Open Top containers hebben geen vast dak, wat het laden van goederen van bovenaf mogelijk maakt. Ze zijn ideaal voor hoge ladingen die niet door de deuren kunnen.

Conclusie

De keuze van de containermaat hangt af van de aard, het volume, het gewicht en de afmetingen van de goederen die vervoerd moeten worden. Het is essentieel om de juiste container te kiezen om de veiligheid en efficiëntie van het transport te waarborgen.

Bekij onze kant en klare oplossingen

Containers en constructies op maat voor jouw situatie

Bekijk onze oplossingen voor jouw industrie

Offerte aanvragen

Op zoek naar een specifieke oplossing? Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!